Trainingen

Wil je meer weten over het werken met de publieksanalyse? In onze basistraining Factor C en training Burgerparticipatie komt dit uitgebreid aan bod. Je kunt natuurlijk ook met één van onze adviseurs contact opnemen via participatie@sir.nl.

Workshop: het maken van een publieksanalyse
Wil je een keer een uitgebreide publieksanalyse maken? We organiseren graag voor jou (en jouw collega’s) een Workshop Publieksanalyse. Passend bij de vraag of de case die je zelf inbrengt. Dit kan online of op locatie. Meer informatie over de Workshop Publieksanalyse.

Basistraining Factor C
Als (lokale) publieke organisatie ben je voor een goed resultaat in je projecten en programma’s steeds meer afhankelijk van je omgeving. Van inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties of andere stakeholders. De Academie voor Overheidscommunicatie van het Ministerie van Algemene Zaken ontwikkelde de methodiek Factor C. Factor C bestaat uit vijf pijlers: de opgave, de omgeving, de strategie, het verhaal en de aanpak. Elke pijler kent een aantal stappen met modellen en werkvormen. Deze pijlers zijn niet nieuw, maar helpen om een goede communicatiestrategie te ontwikkelen. De sleutels uit ons communicatiemodel Relevant Gesprek© sluiten naadloos aan op Factor C. Reden voor SIR om een praktische basistraining aan te bieden waarin je uitgebreid kennismaakt met Factor C. Meer informatie over de basistraining Factor C.

Training Burgerparticipatie
De vraag die wij vaak krijgen is: hoe bereik ik (nieuw) publiek bij participatie? De 4 communicatiesleutels bij participatie formuleren hierop een antwoord. We delen onze visie, die we ondersteunen met praktijkvoorbeelden. Onze visie hebben we vertaald in een aantal praktische tools die we samen doorlopen: de Participatietrap, de Participatiebox met 100 creatieve gespreksvormen en een praktisch stappenplan. We vragen je vooraf een case mee te nemen, zodat we met elkaar ervaringen kunnen delen en je onze aanpak al mogelijk kunt toepassen op jouw case. Meer informatie over de training Burgerparticipatie.

Online of incompany
De trainingen Factor C en Burgerparticipatie worden op verschillende momenten in het jaar georganiseerd. In onze jaarkalender vind je wanneer we de training organiseren. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat we een incompany training organiseren voor jou en jouw collega's. Deze incompany training organiseren we zowel fysiek als digitaal. Hiervoor brengen we graag een voorstel op maat uit. Meer informatie over incompany trainingen.